The browser should render some flash content, not this. Go to Adobe Page and Download Adobe Flash Player Plugin.

Cikkek

2012. november 4-12 között a Vörös tengeren Déli szafarit szervezünk.

Cassiopeia ***** minden igényt kielégítő luxushajó. Ellátás: All in.

Ár: 790 EUR + 95.000.-Ft a repülőjegy ára minden illetékekkel együtt.

Tervezett menetrend az észak+Tirán túrára:

1. nap: Érkezés Hurghadára repülővel, busztranszfer a kikötőbe. Éjszaka a kikötőben.

2. nap: check dive Shaab El Erg, Shaab Abu Nuhas (Carnatic roncsmerülés) + Shaab Mahmoud reef éjszakai merülés

3. nap: Tiran:Jackson reef , Thomas reef, Gordon reef, Tiran island lagúna éjszakai merülés

4. nap: Ras mohamed Nemzeti park (Shark és Jolanda reef, Animon city, Jack fish ali cave dive), Alternatives reef éjszakai merülés

5. nap: Shark Jolanda reef, Small passage reef, Thistlegorm, Thistlegorm éjszakai merülés

6. nap: Thistlegorm, Abu Nuhas reef (Giannis.d) roncsmerülés, Gubal island, Bluff point éjszakai merülés

7. nap: Ahogy a csoport szeretné: vagy roncsmerülés- Rosalie moller vagy egy zátonynál merülés. 2. merülés Siyul vagy Gifton island

8. nap: busztranszfer Hurghada reptérre és hazarepülés Budapestre

 

A Tirán szigetek a Sinai félsziget déli csücskénél, az Aqaba-i öböl bejáratánál fekszenek melyek egy valóságos korallzátony erdőt rejtenek a tenger mélyén és szinte teljesen elzárják az utat a Vörös Tenger irányába. Mindössze két keskeny sáv vezet át: az Enterprise nyugaton, és a Grafton keleten, ahol a mélység 360 méter, azaz meglehetősen sekély a tőle északra és délre található 1800 méteres mélységgel szemben. Ez erős, tápanyagban gazdag áramlásokat képez, kiváló élőhelyet biztosítva a halaknak és a nagy cetféléknek.Gazdag látnivalót nyújtanak ezek a gorgóniákkal és lágykorallokkal benőtt korallfalak. A szafarin meglátogatjuk a Ras Mohamed Nemzeti Park nevezetes merülőhelyeit is( Shark & Jolanda és a Shark Observatory). Az itt lévő fantasztikus korallzátony az oka, hogy több tengeri élőlény található a Vörös-tenger északi részének 1 m2 –én, mint bárhol máshol a világon. A zátonyhoz kötött halak szín- és formagazdagok. Láthatsz papagájhalat, tűzhalakat, murénákat, gömbhalakat, valamint napóleonhalakat a több száz egyéb hal mellett. A nagyobb pelágikus fajok, amelyek a zátonyok közelében táplálkoznak a tonhal, barrakuda, sügérek, teknősök és cápák.

A korallzátonyok neve déltől észak felé haladva: Gordon, Thomas, Woodhouse és Jackson, a XIX. századi angol térképészek után kapták nevüket, akik elsőként térképezték fel ezt a területet.

Jelentkezni 2012. április 15-ig lehet.

pagsziget

2019. június 01- 09-ig búvártúrát szervezünk az Adriára, a Horvátországi Pag szigetre, búvároknak és kísérőknek.

A búvárbázissal évek óta jó kapcsolatban vagyunk, több sikeres búvártúrát bonyolítottunk már együtt. Néhány hasznos információval szeretnék megosztani veletek, majd végül a tervezett program részletes leírását.

 

A búvárbázis Horvátország egyik legszebb homokos öblében, közvetlenül a tengerparton helyezkedik el. Pag sziget akár Magyarországról, akár nyugat-európából nézve közeli horvát úti célnak számít, mivel északról indulva Krk és Rab után a harmadik sziget Pag sziget. Az 5 km hosszú Stara Novalja üdülőfalu középső részén, az északról jövő szelek ellen védett, zöld dombok mögött bújik meg a bázis.

 

A búvárbázis területén belül nagyméretű kavicsos parkoló nyújt lehetőséget az autóink biztonságos parkolására.

A merülések között árnyékos kerthelység, ivóvíz-automata, külső-belső zuhanyzó és WC biztosítja a színvonalas pihenést számunkra. Üdítők, gyümölcsök, szendvicsek beszerzésére csak 100 métert kell sétálni a tengerparti sétányon a mini super marketig.

A saját, vagy akár a búvárbázison bérelt felszerelésünket 1-1 névre szóló rekeszben tároljuk a felszerelés raktárban. A rácsos ajtóval záródó tárolóban a felszerelések biztonságban vannak, ugyanakkor biztosított a helyiség szellőzése és a felszerelések gyors száradása is. A tároló előtti három, folyóvizes tusolónál sómentesíthjük magunkat. Az érkezéskor és eltávozáskor közvetlenül a felszerelés tároló mellé tudunk parkolni az autójkkal, így nem kell a felszerelést, cipelnünk!


Megközelítés:

Budapest-Letenye 212 km, majd belépés Horvátországba, Letenye-Zágráb 79 km, Zágráb-Karlovac 49 km, Karlovac-Senj 102 km, Senj-Prizna 55 km, Prizna-Stara Novalja 10 km.

A búvárbázis nem csak komppal, hanem hídon is megközelíthető. Ebben az esetben Pag szigetet Zadar irányából kell megközelíteni. Ha a ezt az utat választod, akkor nem kell lejönni az autópályáról a Senj-i leágazónál, hanem tovább kell haladni még Zadar felé kb. 85 km-t. A Pag szigeti lehajtó után a szigeten még kb. 79 km-t kell megtenni Stara Novalja-ig és a búvárbázisig.

Útiköltség: Az autó fogyasztásától függően 35-45.000.-Ft/autó

A szállás a búvárbázistól kb. 10 perc autóútra, Novalja mellett egy csendes kis faluban található, közvetlenül a tengerparton, ahonnan a helyi strand 1 perc sétával elérhető. Az apartmanház kertjében egy csendes, hangulatos étterem is működik, ahol a helyi ételkülönlegességeket is megkóstolhatod. Kiváló hely mind családos, mind egyénileg érkező búvárok számára. Az apartmanok 3-4-6 ágyas szobákkal rendelkeznek, de igény esetén a rendelkezésre álló helyek variálhatóak. Jól felszerelt, szép , tiszta apartmanok, mindegyikhez tartozik, külön fürdő és konyha is.

 

 

Program:

Mi 2019.május 30-án reggel indulunk Pagra. A tanulók akkor jönnek amikor Nekik megfelelő.

június 01-től - 09.-ig a rendelkezésetekre állunk. A nem búvár kísérők számára szervezünk bemutató merüléseket is a búvárbázison.

 

Egy rövid eligazításon megismertetjük a búvárfelszerelést majd a merülés menetéről tartunk egy néhány perces tájékoztatót. A bemutató merülésen a komplett búvárfelszerelés felvétele után kb. 30-40 percet töltünk a víz alatt, maximum 6 m-es mélységben ahol megcsodálhatjuk a part menti élővilágot. Színes halacskák, lágykorallok,és különböző élőlények lakják a tengert már a part közeli vizekben is. Igény esetén a merülésről fotókat is készítünk. A víz hőmérséklete ebben az időszakban, 24-26 fok között van.


A vizsga és gyakorló merüléseket is szervezzük, ahol napi két merülés van betervezve. Az első merülés kb. 11 órakor a második délután 2 körül. Mindkét alkalommal a bázis 7,5 m-es (kisebb létszám esetén a 6,25 m-es) búvárhajójával kb. 20 perces utazással érjük el a merülő helyeket.

 

 

Merülés árak:

Parti merülés: 18 EUR/ merülés az OWD vizsgát parti merüléssel végezzük.


Közeli hajós merülés: 21-26 EUR/ merülés szezontól függően


Távoli hajós merülés: 26-30 EUR/merülés szezontól függően


Intro(bemutató) merülés: 50 EUR/ merülés

 

 


A bázistól autóval 10 percre lévő apartman árak:

18 EUR/fő/éjszaka

 

 

 

A túráról további információt kérhetsz telefonon illetve emailben.

János 06 20 9663 793 info(kukac)blueskies.hu

Jelentkezni 2019. május 25-ig lehet, hogy a szállást és a merüléseket időben lefoglalhassuk.

A jelentkezéssel egy időben 50 EUR/fő előleget kérünk befizetni.

 

 

A Horvátországi Adria Magyarországról a legkönnyebben elérhető búvárkodásra alkalmas tenger.

 

 

 

 

Az Adria remek célpont a búvárkodást kedvelők számára.

 

 

A türkizék víz, a gazdag, a civilizáció ártalmaitól sok helyen még megkímélt tengeri élővilág, és az érdekes hajóroncsok mind-mind nagy élménnyé teszik a horvátországi merüléseket.

A legtöbb hajóroncs a II. Világháborúból származik, néhol sokkal régebbi hajók is rejtőzhetnek a mélyben. A karsztok jelenlétének köszönhetően, a víz alatti barlangok is gyakoriak.

 

 

     

                 Dóri                                              G.G.

    

                     Dóra                                           Gábor

   

                   Vászka                                             Ottó

   

                          Laci                                            Georg/Dóri

 

     

                     Tibi                                              Bence 

 

 

 

 

 

 

 

 
The browser should render some flash content, not this. Go to Adobe Page and Download Adobe Flash Player Plugin.

GALÉRIA

Image1\

Cataclysm is a trademark, and World of Warcraft and Blizzard Entertainment are trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment, Inc. in the U.S. and/or other countries.

This site is in no way associated with Blizzard EntertainmentDesign by: LernVid.com feat. game-template sponsored by WoW Guide

top