The browser should render some flash content, not this. Go to Adobe Page and Download Adobe Flash Player Plugin.

A Belugák 

 

 

A fehér delfinnek is hívott fogascettek, a narválfélék családjába tartoznak.  Nevüket a színük után kapták.  Hideg sarkköri vizekben élnek és a leginkább veszélyeztetett állatok közé tartoznak.  Az ember szinte teljesen kipusztította őket.  Természetes ellenségeik a kardszárnyú delfinek és a jegesmedvék.  A belugák 30 évig is élhetnek, és hosszuk elérheti az 5 métert, tömegük pedig akár 1200kg is lehet.      Az ivarérettséget 5–6 éves korában éri el.  A párzási időszak tavasszal van, a borjak 14 hónapnyi vemhesség után nyár közepén születnek meg. A tehenek 6 hónapig szoptatják kicsinyeiket.

 

 

Ultrahang segítségével tájékozódnak, hanglokátor rendszerük nagyon fejlett, és igen jó a hallásuk is, így zsákmányuk helyét a zavaros vízben is pontosan meg tudják állapítani.  Változatos, kattogó, sípoló, csicsergő és harangkongás szerű hangokat adnak ki.  A kattogó hangoknak a tájékozódásban van szerepük, a visszhang alapján találják meg a lékeket.  Csak sekély vizekbe merülnek.  Amikor a felszín közelében úsznak, percenként egy-két alkalommal vesznek lélegzetet.  Táplálkozás közben többnyire 5-15 percig maradnak a víz alatt.  Kis csapatokban úszkálnak, rákokkal és rajokban élő halakkal táplálkoznak, lassan, nyugodtan mozognak, akrobatikus mutatványokra nem képesek.   A nőstényt borjai gyakran libasorban követik.   Nagyon játékos állatok szabályos levegőbuborékokat fújnak a dohányfüstkarikához hasonlóan.

 

The browser should render some flash content, not this. Go to Adobe Page and Download Adobe Flash Player Plugin.

GALÉRIA

Image1\

Cataclysm is a trademark, and World of Warcraft and Blizzard Entertainment are trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment, Inc. in the U.S. and/or other countries.

This site is in no way associated with Blizzard EntertainmentDesign by: LernVid.com feat. game-template sponsored by WoW Guide

top